keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Prinsessoja ja ralliautoja

Kukahan postailisi minun puolesta tänne kuvia ja juttuja, kun taas on kesän ja syksyn mittaan kone täyttynyt kuvista, mutta en vain ole eestynyt tänne kirjoittelemaan. Hieman jo mietin Instagramtilin avaamista, niin ehkä saisi kuvia hieman nopeammalla temmolla julki. Mutta herätelläänpä nyt taas blogia henkiin synttäripläjäyksellä!

Heinäkuussa juhlittiin meidän 4-vuotiasta prinsessaa, joka päästi äidin helpolla toivomalla samanlaista synttärikakkua kuin edellisenä vuonna, mutta eri prinsessalla. Siispä syntyi prinsessakakku viime vuoden Tuhkimokakun pohjalta, tällä kertaa täytteenään marjasekoitus ja rahka vaniljaista.Ja vanhaan tapaani pyöräytin tuorejuustokakunkin. Tällä kertaa mangojuustokakku Hellapoliisin ohjeella ja oli hyvää!
Isältään tyttö tilasi kalakakun. Älkää kysykö, mitä voileipäkakku piti sisällään, kun isäntä vastaa meillä voileipäkakuista, mutta hyvää oli sekin!


Muuten suolaisella puolella oli perinteisten piirakoiden lisäksi tarjolla pizzaa kolmea eri sorttia: jauheliha&lisukkeet, kinkku-ananas-aurajuusto, sekä oma nykyinen lempparini kana-paprika-persikka-aurajuusto. Viimeisimpänä mainittu tuntui olevan erityisesti myös vieraiden mieleen!

Makealla puolella kakkujen ja (kaupan)keksien lisäksi oli brookieita, sekä Valion ohjeella loihdittuja sitruunamuffineja, jotka hieman poikkeavat ulkonäöltään kuorrutuksen osalta, mutta eipä se makua haitannut, kait..Prinsessajulhlien jälkeen kuin rääppiäisinä loihdittiin pahveista, lahjanauhasta, sekä tytön jostain kaivamasta syömäpuikosta haltijakummin sauva. Tämä mamma oli laiskalla päällä ja taikasauva vetäistiin kasaan maalarinteipillä, mutta eipä tarvinnut odotella liiman kuivumista ja hyvin kesti tarvittavan ajan leikeissä.
Lokakuussa puolestaan juhlittiin kaksivuotiaista äijänjässikkää. Poitsu on innostunut autoista ja hieman tuotti harmaita hiuksia, miten saisin kaikista helpoiten tehtyä autofanille kakun. Hylkäsin ideat autojen mallisista kakuista, kun viime aikojen vähäisillä leipomisilla ei luultavasti menisi kuin hermot. Pienen epätoivon partaalla lopulta välähti: autorata! Kolme levykakkupohjaa, täyteet väliin, vähän marsipaania (tai oikeastaan aika paljon) ja päälle leluautot ja lopputulokseen olin eittäin tyytyväinen!


Rallikakku sai rinnalleen myös juustokakun. Vuosi sitten kehittelin pojalle omena-kinuskijuustokakun ja ensin ajattelin tehdä saman, mutta sitten näin ohjeen tuorejuustotäytteisistä uuniomenoista ja siitä se ajatus sitten lähti. Uuniomenoiden ja New York Cheesecaken hengessä syntyi nyt uunissa käytetty omenajuustokakku, jonka ohjeen saatan tänne vielä lisätä, jos muistan mitä siihen laitoin...


 
Isi väsäsi taas voileipäkakkuja ja tällä kertaa kalakakku sai kaverikseen myös kinkkukakkuun. Ja tälläkään kertaa ei havaintoa, mitä kakkuun meni.


Poikakin sai synttäreilleen muffineja. Syksyn hengessä mustikka cup cakeja Valion ohjeen mukaan. Ja lisäksi monen vuoden tauon jälkeen syntyi satsi mokkapaloja, jotka maistuivat pitkästä aikaa todella hyviltä!Tänä vuonna tämä mamma päästettiin helpolla askartelujen suhteen, kun tytön kutsukortit löytyivät kaupan hyllystä (koska kaverillakin oli Frozen-kutsukortit). Ja sen verran jo tuo kaksivuotias taara tajuaa, että hänkin haluaa sitten Autot-kutsukortit. Vaikka tykkäänkin askarrella kovasti, niin en pistänyt nyt yhtään pahitteeksi, kun illat tuntuvat vain hupenevan jonnekin.

Tällaisia herkkuja tarjottiin tänä vuonna lasten synttäreillä. Kesän ja syksyn aikaan on monia näperryksiä väkerretty ja kuvia napsittu. Kokeillaan nyt, jos vaikka blogi päivittyisi ennen joulua, tai sitten ei... :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti