tiistai 12. heinäkuuta 2016

Hullun hatuntekijän paluu!

Onpas taas ollut hiljaista blogin puolella, mutta ei tässä ole täysin laakereillaan lepäilty!

Parisen kuukautta sitten tuttava kysyi ehtisinkö ommella jotain koirien hyväksi ja lupasin aikataulujeni puitteissa yrittää jotakin väsätä. Sieltäpä sitten tupsahtikin rapiat kuusi metriä collegekangasta ja ehdotuksena oli hellehattuja vauvalle. Siinä olikin sitten hetkeksi päänvaivaa, kun en pipojen lisäksi muita hattuja ole juuri ommellut ja mietin, millaiseen malliin collegekangas soveltuisi. Sitten tuli toinen ehdotus: "Entäs lippikset?" Mietin, että hei, sehän voisi toimiakin! Parin illan pyörittelyn jälkeen lippis alkoi hahmottua ja parin koevedoksen jälkeen malli muodostua.

Lippis on pääosin tehty collegekankaasta ja vain alareunaan ompelin kaistaleen resoria pitämään lippistä paremmin päässä. Meinasin saada hepulin etsiessäni kangaskaupoista A. sopivan värisiä resoreita ja B. vaaleanpunaista (tai ylipäätään yksiväristä) collegekangasta. Tuntuu olevan tuommoinen perinteinen collegekangas nyt aika "out". Jätin sitten kaksivärisen version vaaleanpunaisella tekemättä ja tyydyin resoreihin, jotka olivat tarpeeksi lähelle. Lopputuloksena aika mukava satsi vauvojen ja taaperoiden lippiksiä myytäväksi koirien hyväksi!
(Lisäilen vielä myöhemmin kaavat blogiin, kunhan saan skannattua ne koneelle.)









Vauvan ja taaperon lippikset vierekkäin :)




Ja koska kangasta oli reilusti, tein kokeeksi samaiseen puotiin vielä muutamat pöksyt. En minä vaan omille muksuille ole saanut paljoa ommeltua, mutta nopea nuo oli pyöräyttää, kun vauhtiin pääsi, että jospa omatkin mukulat saavat nyt vaatteita omalta saumurilta, kun alkuun pääsin. :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti