maanantai 14. marraskuuta 2016

Isänpäivää

Eilen juhlittiin isänpäivää ja nyt voi paljastaa meidän näperrykset. Oli jäänyt viime vuonna isänpäiväpäivitys väliin, joten palataan ensin ajassa vuosi taaksepäin.


Vuosi sitten askarreltiin lasten kanssa isille ja ukeille isänpäivälahjaksi muistitaulut. Maalasin vanerilevyjä magneettiliitutaulumaalilla. Pullosta, jonka kokoa en tietenkään enää muista, riitti kolmeen tauluun kolmisen kerrosta, mutta olisi kaivannut maalia vielä vähän lisää, kun eivät meinanneet magneetit pysyä kiinni, mutta onneksi magneetit toimivat esim. jääkaapin ovessa. Magneetit askarreltiin pienistä puukiekoista, jotka lapsi maalasi akryylimaaleilla ja mamma maalasi niihin vielä kirjaimet ja sydämet. Tauluihin painettiin vielä akryylimaaleilla molempien lasten kädenjäljet.
Tänä vuonna päässä löi ihan tyhjää. Meinasi jo pientä paniikinpoikasta iskeä, kun mietin erityisesti, mitä voisi kaksveen kanssa askarrella. Sitten aloin selata Facebookissa Lasten kanssa askartelevien ideapankki -ryhmää. Sieltä löytyi useita hauskoja lasten jalan- ja kädenkuvien pohjalta tehtyjä hahmoja, joten isi ja ukit saivat jokainen omannäköisensä tyynyliinan!

Tähän liittyy tarina kesätä, kun mies kiipesi talon katolle suunnittelemaan katon maalausta, niin tyttö huusi alhaalta: "Iikka lennä! Supersankari ole!" vakaasti uskoen isin kykyihin. :D

Hirvimiehelle

Ja toisella ukilla on useampi työkone rivissä.

Tänä vuonna isi sai karkkinsa "hermopurkissa", johon löytyi loru Liberon sivujen viestiketjusta:

"Joskus mä enkeli ole en, vaan pistän remuten. Voin potkia, huutaa ja repiä tukkaa, etsiä aamuisin housua ja sukkaa. Joinakin iltoina ala en mä nukkua, puoliin öihin saatankin kukkua. Silloin kai alkaa pinnasi katketa ja liitoksistasi alat ratketa. Mutta ennenkuin palaa viimeinen proppu, ota karkki niin kiukku on loppu. T. (lapsien nimet) ps. Lainaathan äidillekkin välillä :)"

Muokkasin vain hieman lorua me-muotoon. Lasipurkin lapset maalasivat yhdessä akryylimaaleilla ja tyttö valitsi kaupasta karkit ja täytti purkin.

Tyttö on innostunut piirtelemään kuvia ja hän halusi piirtää jokaisesta oman kuvan. Kuvista tuli niin hauskoja, että päätin laittaa kuvat kehyksiin. Skannasin piirrustukset koneelle ja teetin niistä jokaiselle mukin, tuli aika hauskoja hieman erilaisia valokuvamukeja. Kaksveellä riitti fokus tasan yhteen "ralliautoon", joka myös päätyi mukeihin, mutta originaalin sai oma isi.Isin korttiin löytyi idea myös Facebookin Ideapankista. Painoin miehen kengänkuvan, sekä lasten jalanjäljet paperille, jotka leikkasin irti maalin kuivettia liimasin pahville. En löytänyt netistä mitään mieleistä valmista värssyä, joten kehittelin oman isin ja lasten seikkailuista.Ukkien kenkiä ei ollut tarjolla, joten molemmat ukit saivat kortteinaan pienen taidekollaasin. Leikkasin A4:n neljään osaan ja molemmat lapset maalasivat pieniä taideteoksia. Molemmat valitsivat kaksi mieluista, jotka liimattiin kartongille.


Ja pitihän se tietysti aamupalapöytään tehdä kakku. Fazerin sivuilta löytynyt Pätkiskakku oli helppo tehdä lapsen kanssa, niin pääsi tyttö itsekin tekemään isille isänpäiväkakkua. Kaksvee sai vielä tyytyä nuolemaan kulhon. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti