keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Pääsiäistä pienellä viiveellä

Nyt maltan viimein istua hetkeksi päivittelemään pääsiäisen tekemisiä.

Palmusunnuntaiksi askarreltiin lasten kanssa perinteisesti virpomavitsat. Malli oli viime vuodelta tuttu, mutta hieman muunneltuna. Tällä kertaa tein paperisilpun erisävyisistä vihreistä silkkipapereista, joilla peitettiin oksa ja lisäksi liimattiin koristeeksi kukkia ja höyheniä. Kukat oli perinteistä mallia, eli silkkipapereista leikattuja ympyröitä liimattiin päällekkäin ja hieman rypistettiin kukaksi. Oikein sopivia 3 veelle ja 1,5 vee teki sitten hieman oman muunnelman. :)


Päässä pyöri monia askarteluideoita, mutta ei vaan kerennyt, joten jätetään ne hautumaan seuraavaan vuoteen. Pääsiäiseksi halusin kokeilla jotain uutta kakkua ja netin syövereistä löysin pashakakun. Ei mennyt sen teko ihan kuin Strömsössä, kun ensin ei pohja meinannut paistua ja sitten se unohtuikin uuniin. Kaupassa ei ollut mangomehua, joten yritin pärjätä mangososeviritelmällä -ei ehkä ihan sama lopputulos. Kuitenkin kakusta tuli loppujen lopuksi ihan syötävää. Hieman liian sitruunainen minun makuun ja mietin toisen sitruunarahkapurin korvaamista vaniljarahkalla, tai maustamattomalla rahkalla. Pitää joskus testata, ehkä sitten seuraavana pääsiäisenä.Hirmuisesti teki mieli leipoa myös rahkapullia, mutta ne saivat odottaa vuoroaan kuitenkin viime viikonloppuun, mutta ainahan hyvää kannattaa odottaa. Rahkapullat on kyllä minun lemppareita pääsiäisherkuista! Menee ehkä jopa suklaamunien ohi..

Puolen litran pullataikina ja täytteeseen laitoin:
- 1 prk vaniljarahkaa
- 1 prk maustamatonta rahkaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- 0,5 dl sitruunamehua
 (Muistelisin viime vuonna laittaneeni purkin vaniljarahkaa ja purkin sitruunarahkaa, jolloin jätin sitruunamehun pois.)Yksi  minun all time favoriteista on kauralastut! Vielä kun kaapista löyty levy taloussuklaata (tumma suklaa kun on ainoa, mikä meidän kaapissa säilyy), niin dippasin keksit suklaassa ja ai että oli hyviä!


Tulipa nyt samalla viimein listattua viimeisetkin ideat listalle, jotka pitää toteuttaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti