lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen puuhia

Pääsiäiseksi tuli puuhasteltua juniorin kanssa kaikenlaista. Kerhossa teimme ehkä maailman helpoimman virpomavitsan, noin kun ajattelee askartelua 2,5-vuotiaan kanssa. Olin jo kuumeisesti miettinyt, miten tämänkin projektin toteuttaisi, mutta kerhossa askarteltuamme päätin tehdä näitä samoja vielä kotona, kun oli ukkien ja mummien lisäksi isomummeja ja kummeja virvottavana. Eli vitsat tehtiin niin, että valeltiin pajunoksa liimalla ja tämä oksa upotettiin silkkipaperisilppua täynnä olevaan pussiin, jonka jälkeen askartelija sai liimata vielä muutaman höyhenen halutessaan ja a'vot vitsa oli valmis! Just sopiva taaperon keskittymiskyvylle ja äidin hermoille! ;)

Värikkäitä vitsoja helposti!
  

Vitsojen askartelusta jäi kulhollinen silppua, jota ei millään halunnut heittää pois, mutta ei myöskään kiinnostanut alkaa säilömään, joten lennosta keksin, että lähetetäänpä mummoille ja ukeille pääsiäistervehdykset!

 


 Ja tietysti pääsiäiseksi täytyi laittaa ruohot kasvamaan, mikä yleensä ainakin onnistuu jopa näillä viherpeukaloilla, joten askarraltiin ruohoille vielä kippoja. Vanha perinteinen materiaali, eli maitotölkistä leikattu pohja, joka maalattiin ja johon lisättiin maalin kuivumisen jälkeen höyheniä ja kuviopaperista leikattuja munia. Ja parin viikon päästä sai lisätä koristuksetkin. :) Nyt vain pitää vahtia, ettei koristukset häviä kerralla.. ;)


 Mamma innostui tekemään myös oman ruohoastian. Kippo on itseasiassa hajonneen valaisimen kupu (Ikean Lampa oisko ollut), jonka maalasin ensin keltaisella ja heti perään märkään maaliin vihreällä nurtsi. Pohjamaalin ollessa märkä vihreä levittyi kivasti ja on elävämmän näköinen. Toisella puolella kippoa on sitten töherrykset, kun "ihan vaan pikkuisen lisään" nurtsia ja kuivuneeseen maaliin vihreä imeytyi kerrasta ja ei levittynyt kivasti, mutta se puoli pidetäänkin sitten seinään päin. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti