perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kakkua ja keksejä

"Helppokakku" eli Paholaisen kakku

Mummini teki aina ollessani pieni (ja tekee edelleen) ehkä maailman parasta kahvikakkua, jota hän kutsuu helppokakuksi, koska ei pidä sen oikeasta nimestä. Ja helppoa sen valmistaminen onkin! Jokin aika sitten innostuin itsekin kokeilemaan ja siitä asti se on ollut vakiovieras meidän kahvipöydässä. Itse vielä lisäsin tuohon mummin versioon suklaakuorrutteen. Tämä on siis sairaan hyvää! :)

Ohje jotakuinkin näin:

5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 dl kaakaota (VanHouten on ollut ainakin minun suuhun se paras tähän kakkuun)
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
1 muna
1,5 dl voita

Yhdistä kuivat aineet, jonka jälkeen lisää maito ja kananmuna. Lopuksi lisätään sulatettu voi. Taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa 40-50 min. Helppoa siis kuin mikä!

Kuorrute:
150 g suklaata
1 dl kermaa
1 tl voita

Sulata suklaa, johon yhdistetään kerma ja suolatettu voi. Siitäpä vain seos kakun niskaan. :)








Spiraalikeksit

Meidän pienempi kätevä emäntä on halunnut tehdä keksejä koko viikon ja tänään viimein niitä tehtiin! Jotain semmoisia keksejä piti tehdä, että neiti pääsee muotilla siitä painelemaan, joten etsin ihan perustaikinan ohjetta. Olin kuitenkin saanut päähäni, että haluan niihin spiraalikuvion. Ensin mieli teki pikkutiikereitä, mutta kun kaapissa ei ollut tomusokeria, niin homma kaatui siihen. Sitten löysin Kinuskikissan blogista Marmorikeksit ja tein taikinan (tai taikinat) tuolla ohjeella. Taikinat kaulitsin levyiksi ja laitoin päällekkäin, minkä jälkeen rullasin nämä rullalle, kuten kääretortun. Pistin pötkön hetkeksi jääkaappiin, jonka jälkeen leikkasin vajaan 2 cm:n paloja rullasta. Kaulitsin paloja ohuemmiksi, jonka jälkeen tytsy sai ottaa muotilla niistä keksejä. Ylijääneen taikinan yhdistin yhdeksi möykyksi, josta kaulitsin levyn, josta tulikin sitten marmorikeksien ohjeen näköinen, vaikka ajattelin sen olevan aika epämääräinen. Hyviä olivat ja kivannäköisiä, vaikka itse sanonkin. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti