lauantai 4. toukokuuta 2013

Näyttelyvyö

Vappuaattona bongasin ystäväni piirtämän luonnoksen Facebookissa, johon oli hahmoteltu näyttelyihin sopiva vyö, jossa olisi numerolapputasku ja namipussi, ja hän huhuili, osaisiko joku tehdä sellaisen. Vyö alkoi samantien hahmottua mielessä ja otin haasteen vastaan. Aloin etsiä tarvikkeita netistä (kyllä, vietin vapun seikkailemalla netin kangaskaupoissa..) ja laitoin tilaukset menemään. Ja kuin tilauksesta Eurokankaassa alkoi kangasale, joka oli aivan pakko hyödyntää. ;)
Hanhelista tilaamani Yökettu-nauha kopsahti postilaatikkoon jo perjantaina, mutta muualta tilaamani tarvikkeet olivat vielä matkalla, joita en malttanut jäädä niitä odottamaan viikonlopun yli, joten suuntasin Joen Lankaan hakemaan hieman puuttuvia tarvikkeita, jotta saisin viikonloppuna edes kokeiltua.

Perjantai-iltana kokeilin ihan perusmallin tekoa ja vyö syntyi suht nopeasti.

Tänään sitten tein hieman koristeellisemman, johon käytin Yökettu-nauhaa. Tein vyös osat erillisinä, että namipussi ja numerolapputasku asettuisivat aina hyvin vyötä säädettäessä. Ompelin siniseen nylonnauhaan koristenauhan kiinni ja kiinnitin pikalukon, sekä pujotin t-soljen pitämään vyön pään kurissa. Nauhoitetussa vyössä taitoin vyön pään taakse, jotta kuvio pääsisi paremmin oikeuksiinsa, mutta perusmallisessa vyössä jätin "vyömäisesti" pään etupuolelle.


 Numerolapputaskussa ja namipussissa käytin tukevaa ulkovaatekangasta. Numerolapussa taitoin kankaan kaksinkerroin ja ompelin taaksen ripsinauhasta vyölenkit. Etupuolelle ompelin muovin ja kanttasin reunat. (Minä ja kanttinauha emme vieläkään ymmärrä täysin toisiamme...)





Namipussin ulkokuori on siis tukevaa ulkovaatekangasta ja vuoren tein ohuemmasta vettä hylkivästä ulkovaatekankaasta, jonka arvelin hieman hylkivän myös namien rasvaa, ettei kaikki istu siinä kiinni. Namipussiin tein myös taakse ripsinauhasta vyölenkit. Ompelin kujan kiristysnyörille, joka kulkee ulko- ja vuorikankaiden välissä. Nyöriin on tulossa vielä kiristyssolki, jahka posti sen tuo.






 
Sittenpä vaan pujotin pussukan ja lapputaskun vyöhön. Nyt ollaan valmiina kehiin, jos vielä muistaisi niihin ilmoittautukin.. :D





3 kommenttia:

  1. Taitavaa työtä jälleen kerran!

    VastaaPoista
  2. Tosi hienot! Itsekin olen innostunut tuunaamaan koirille kaikenlaista. Haluaisin tehdä oman koiran esittäjälle oman numerolapputaskun mutten löydä tuommoista muovia mistään niin voiko udella mistä sitä saapi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tulin pitkästä aikaa blogia katselemaan, niin hieman vastaaminen kesti! Tuota muovia oli Eurokankaassa myynnissä rullassa, nyt en muista mitä olisi ollut viralliselta nimeltään... Ja yksi mitä meinasin kokeilla, niin ihan perus muovitaskujen muovi voisi toimia myös. :)

      Poista