torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukranssi

Yhtenä, taas vaihteeksi, sateisena päivänä tyttö intti ja intti askartelusta. Pää oli ihan tyhjä. Sitten muistin, että taikataikinaa on pitänyt jo pitkään kokeilla! Onneksi löytyi kaapista tarpeeksi suolaa, niin pääsi tyttö askartelemaan. Kaulitsin taikinasta levyjä, joista tyttö voisi ottaa piparimuoteilla kuvioita, jotka sitten maalattaisi ja joista voisi tehdä vaikka kuusenkoristeita. Niin se ajatus taas matkan varrella kehittyi ja ei tullut kuusenkoristeita, ainakaan kaikista, vaan tehtiin yhteistyönä uusi joulukranssi oveen.

Koristeet ovat siis peittoväreillä maalattua taikataikinaa, joihin tyttö liimasi vielä kimalletta. Minä tein kranssin pohjan styroksikiekosta, jonka ympärille kieritin monta vuotta kaapin perällä pyörinyttä juuttikangas(?)nauhaa, joka on vain odottanut käyttötarkoitustaa. Vihreän nauhan päälle vielä koristenauhoista pari kierrosta. Tytön koristeet kiinnitin rautalankalenkeillä, jotka upposivat hyvin styroksiin. Kiva tuli, vaikka itse sanonkin!


LISÄYS: Tänä vuonna, kun joulunalusajan sää oli täällä idässäkin plussan puolella ja ilmanlaatu kostea, niin niinhän siinä kävi, mitä vähän pelkäsinkin, eli koristeet imivät kosteuden itseensä ja vettyivät. Pari putosi pois, mutta pakkasjakson alettua ovat jäljellejääneet kovettuneet ja kestäneet hyvin. Ehkä lakkakerroksella olisi saanut koristeet säänkestävämmiksi, tai sitten pitää jatkossa taikataikinajutut vain sisäkäytössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti