lauantai 21. marraskuuta 2015

Nöf Nöf

Tänä vuonna aloin kerrankin miettiä ajoissa joulujuttuja ja kerrankin saan päivitettyä hyvissä ajoin ennen joulua, vaikka luultavasti lopulta se toteutus jää taas viime hetkeen.. ;) Mietinnässä oli pienet lahjat ja joulumuistamiset ystäville ja tuttaville. Viime vuonna tehtiin lumiukkosoppaa, mikä oli minusta todella hauska idea, mutta tälle vuodelle piti keksiä jotain uutta. Mietin samantyyppisiä juttuja, mitä lumiukkosoppa, mutta mikään ei oikein iseknyt. Sitten mieleeni juolahti joulupossut täynä karkkia!

Ensin suunnittelin tekeväni ne lasipurkeista, mutta etsiessäni mieleisiä purkkeja (joita ei lopulta sitten edes löytynyt) osui kaupassa silmiini puolen litran pakastuspullo. Moni possu olisikin menossa lapsiperheeseen, joten possusta voisi olla muovisena iloa myös leikeissä, kun sisus on syöty. Tuommoiseen puolen litran pönikkään mahtuu myös ihan mukavasti nameja. Tässäpä Hannin joulupossun prototyyppi:

Puolen litran pakastuspullossa oli sydänkuvio, mikä mukavasti sopii joulun henkeen.

Valmis possu

Saparokin löytyy
Sorkat myös


Possun nassu tayteen nassea :)
Maalasin possun akryyliväreillä ja pullon peittyminen vaati kaksi maalikerrosta. Pullossa valmiina ollut sydänkuvio muotoutui pipariksi. Kuvien ottamisen jälkeen päätin vielä sipaista kerroksen lakkaa pintaan, kun tuo maali otti helposti kolhuja. Ihan en täysin tyytyväinen ole korviin, sorkkiin ja saparoon, ja possun värikin saisi olla hiukan vaaleampi, mutta niitä ehtii sipistellä, kun aloittaa sarjatuotannon. :) Rusetin ohje löytyy Handimanian sivuilta. Käytin tuommoiselle leveämmälle nauhalle nelipiikkistä kapustaa ja hyvin toimi.

Tämähän sopii hyvin myös lasten kanssa askarteluun ja eihän sen pullon tarvitse olla possu, vaan mietin tehdessäni, että tuommoisesta pakastupullosta saa maalailtua ihan vaan nätin karkkipullonkin. Tai voihan sisälle laittaa muitakin jouluisia pieniä herkkuja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti