perjantai 30. lokakuuta 2015

Prinsessojen juhlat

Palataan muutama kuukausi taaksepäin heinäkuulle, kun juhlittiin meidän kolmevuotiasta prinsessaa ja samalla kahviteltiin hieman ennakkoon ne mamman pyöreätkin. Juhlien teemana pääpäivänsankarin mukaan prinsessa.

Kutsukortteihin valikoitui kuvioksi kruunu. Kuviot on leikattu kartongista ja kivet tarratimangeja. Kiviin olisi kyllä voinut laittaa liimatäpänkin, vaikka tarra niissä olikin, kun lähtivät niin helposti seikkailemaan, mutta kivat yksinkertaiset kutsukortit.

Prinsessakin pääsi koristelemaan kutsujaan




Tuhkimokakku (a.k.a Barbiekakku) 

Mansikka-valkosuklaacharlotte 

Synttärisankarihan juhlien teeman mukaisesti toivoi ei enempää eikä vähempää, kuin kakkua lempiprinsessansa Tuhkimon mukaan. Jonkin aikaa sai pienessä päässä raksuttaa, että keksin miten kakun toteuttaisi, mutta loppujen lopuksi se oli yllättävän helppo! Kun vielä mies toivoi, että voisinko välillä tehdä ilman marsipaani/sokerikuorrutetta, niin pitkästä aikaa kermavaahdollakin kuorruttaminen oli mukavaa vaihtelua. Kakku on toteutettu charlotte-kakkuna, josta sai helposti helman. Tässäpä ohje Hannin Tuhkimokakkuun, makuna valkosuklaa-mansikka:

1 Nukke (Barbie, kakkubarbie, mitä näitä nyt on)

Kääretorttupohja esim: 4 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Paista 200 asteessa 6-10 minuuttia. Kumoa lämmin kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Kääretortun täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
5 dl tuoreita mansikoita

Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokerit, sekä veitsellä rouhittu valkosuklaa. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Viipaloi mansikat ja lado siivut täytteen päälle. Pyöräytä rullalle ja anna hetki asettua kylmässä.

Leikkaa kääretorttu n. 1 cm (ehkä hieman yli) paksuisiksi viipaleiksi. Lado palat kelmulla vuorattuun kulhoon.
Minulla tässä Ikean iso, n. 5 litran kulho ei täyttynyt ylös asti.

Kakun täyte:
7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa 
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
5 dl tuoreita mansikoita
½ dl sitruunamehua

Koristeluun esim: 
vispikermaa
elintarvikeväriä
hopeakuulia yms. kakunkoristeita

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma omassa astiassaan. Sekoita tuorejuusto ja sokerit. Lisää rouhittu valkosuklaa. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja lisää tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto joukkoon ja lopuksi lisää pieniksi paloiksi pilkotut mansikat. Kaada seos kääretorttupalojen päälle kulhoon ja anna jähmettyä yön yli.

Kumoa jähmettynyt kakku tarjoiluvadille. Asettele pesty nukke kakkuun ja koristele helmat mielesi mukaan! 

Huom! Kannattaa varmistaa, että nuken jalat peittyvät kakkuun, ettei käy kuten minulle. :D Minulla oli onneksi kaksi kakkua tehtynä, niin sain helmaa korotettua. Toinen vaihtoehto olisi ollut lyhentää Tuhkimon varpaita.. Monissa nukeissa näytti olevan nuken mekon yläosa muovia "osana nukkea", joten kakun koristelu oli helppoa, kun ei tarvinnut kuin helma tehdä. Koko mekon (siis myös mekon yläosan) tekeminen ei varmastikaan olisi onnistunut pelkällä kermavaahdolla Barbielle, kun tuskin kerma pysyy kovin hyvin nuken iholla.



Aamun FAAAAAAAK!!!!!-hetki ;)

Helman korotus onnistui toisen kakun ansiosta

Valmis Tuhkimokakku. Jaoin kermavaahdon kahteen osaan, toisen jätin valkoiseksi ja toiseen lisäsin sinistä elintarvikeväriä. Kuorrutin ensin koko helman valkoisella, jonka jälkeen pursotin sinisen kerman päälle.

Koristelin helman lisäksi hopeakuulilla ja pienillä sokerisydämillä.

 Kovasti kehuttiin ja kyllä maistui omaankin suuhun hyvältä! :) 


Mietin, mitä muuta vielä voisi tarjota prinsessajuhlissa, niin mieleeni juolahtivat muffinssit!  Googlettaessa silmiini osui Kinuskikissan Murun Mustikkamuffinssit. En taaskaan katsonut ohjetta kunnolla, tähän kun olisi nähtävästi pitänyt olla se metallinen muffinivuoka.. Minulla ainakin levisivät hyvin iloisesti.. Mielessäni oli mustikkamuffinssit kivoissa pinkeissä muffinivuoissa. Toteutus ei mennyt ihan nappiin, mutta maku ratkaisee! Hyviä olivat, vaikka minun toteutus ei silmiä hivellyt. :D



Tämmöisiä uusia tuttavuuksia tuli tehtyä noille kekkereille. Päivitellään tässä hetken päästä hieman lisää synttärijuttuja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti