lauantai 7. syyskuuta 2013

Helppo kinkkupiirakka

Tänään emännöin meillä ensimmäitä kertaa me&i-vaatekutsuja ja kuumeisesti mietin sinne tarjottavaa. Tuttava toi meidän pikkuneidin rotinoille aikanaan hirmuisen hyvää kinkkupiirakka ja sain myös reseptin siihen, mutta arvatkaa vaan onko se tallessa.. Niinpä kuumeisesti muistelin, mitä siihen tuli ja tämmöisen reseptin kehittelin pellilliseen kinkkupiirakkaa:

Pohja:
2 pkt valmista piirakkataikinaa (joo, olin laiskalla päällä)

Täyte:
2 pss kinkkusuikaleita
2 punaista paprikaa
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa

Päälle:
3 prk kermaviiliä
4 kananmunaa
suolaa
paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria

Taputtelin pohjan pellille, jonka päälle levittelin kinkkusuikaleet ja kuutioidut paprikat. Leikkasin Koskenlaskijan siivuiksi ja lanoin tasaisesti paprikoiden päälle. Sekoitin kulhossa kermaviilit, kananmunat ja mausteet, ja kaadoin seoksen päälle. 200 astetta ja noin puoli tuntia (että täyte on hyytynyt).




Minulla teki mieli hirmuisesti myös mansikkakakkua, tai jotain sen tapaista, joten pyöräytin kääretortun, johon keitin itse mansikkahillon hillosokeripussin ohjeen mukaan. Oli päässälaskutaito koetuksella, kun ohjeessa oli kaksi kiloa marjoja ja minulla niitä puolestaan oli noin kolme desiä. Hiukka makeaa siitä tuli, mutta hyvää kuitenkin.Mansikkahillon kaveriksi laitoin väliin kerma-rahkaseoksen (4 dl kuohukermaa+1 prk rahkaa+sokerit), jolla myös kuorrutin kääretortun. Päälle vielä Wiener nougat -rouhetta.

Kyllä jaksoi sitten vaatteita sovitella! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti