sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kauniita unia, Kekkosen kuvia!

Minulla meni ensimmäinen satsi Käpysen Kesämies Kekkosta ihan ohi. Yht'äkkiä vaan Kekkosia alkoi putkahdella sieltä täältä! En suoraan sanoen ollut aluksi varma tykkäsinkö kuosista, mutta tehokkaan siedätyshoidon jälkeen sitä oli suorastaan pakko tilata, kun sitä taas tulisi myyntiin.

Mutta mitä siitä pitäisi tehdä? Se näytti siltä, että siitä pitäisi tehdä bokserit. Tai kalsarit. En tiedä miksi. Meidän isäntä ei kuitenkaan lämmennyt Kekkos-kalsongeille, joten päätin tehdä itselleni semmoiset! Tai no en ihan.. Minä tykkään shortsipyjaman mallisista yö- ja oloasuina, joten Kekkonen pääsi kuvittamaan meikäläisen shortseja. Ja tietysti samaan sarjaan täytyi tehdä pipa. Pipa onkin meikäläisen tuttua pipamallia.


Yläosan toppiin otin kaavan pohjaksi Suuri Käsityö -lehdestä (nro 6/2000), jota muokkasin enemmän mieleisekseni hieman avartamalla kaula-aukkoa edestä ja takaa, sekä lisäsin helmaan pituutta, kun kaavat piirrettyäni toppi näytti lähinnä napapaidalta. Alaosaan ompelin kaistaleen mustaa trikoota tuomaan hieman kontrastia, jotta toppi ja shortsit erottuisivat toisistaan päällä ollessa. Hieman otin tämmöistä teatterin komedia/tragedia-teemaa mukaan ja ompelin etupuolelle iloisen Kekkosen ja takapuolen kappaleen leikkasin kuvio alassuin, jolloin siitä tuli totinen Kekkonen.
Kesämies Kekkonen on iloinen

Kesämies Kekkonen on totinen

Shortseihin nappasin kaavan myös Suuri Käsityö -lehdestä (7/2013), jota myöskin aavistuksen muokkasin. Hieman vain levensin lahkeita, kun olivat mallissa kapenevat. Muuta muutoksia en lähtenyt tekemään. En olisi uskaltanutkaan, kun on muuten minun ensimmäinen housuntapainen ompelus, niin ei olisi saattaneet saumat enää sattua kohdalleen. Sama "teatteriteema" jatkui shortseissakin; toisessa lahkeessa iloiset ja toisessa totiset Kekkoset.

Totinen Kekkonen - Iloinen Kekkonen
Ja koko ompelun ajan soi päässä "Kekekekekekekekekekekekekekekeke KekkonenKekkonenKekkonenKekkonen!" :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti