sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäisajan puuhia

Viikko sitten lämmiteltiin virpomisperinnettä yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Pääsyy oli, että nyt on myös uusi pieni virpoja! En siis itse lähtenyt ovelta ovelle kerjäämään suklaata.. Lauantaina alettiin askartelemaan vitsoja meidän pikkuneidin, 8 kk, kanssa. Melkein piti googlettaa ohjeita, kun on tosiaan tovi vierähtänyt siitä, kun itse olen viimeksi vitsoja väkerrellyt. Hetken mietin, että pyöräytän vitsat itse, mutta minusta on mukava ottaa tytsy mukaan puuhailuihin pienestä pitäen ja ajattelin, että nuorena se on virpomisvitsa väännettävä ja päästin neidin hommiin! Ja kivaa se hänestä olikin!

Leikkelin silkkipaperista ympyröitä ja neliöitä, joita tytsy sai rutistella kukiksi. Ihan ei mamma malttanut vain seurata, vaan askarteli molempiin vitsoihin yhdet kukat muistia virkistääkseen. Tytsy sai myös itse valita häntä eniten miellyttävänväriset sulat ja oranssi osoittautui suosikiksi. (Liekö paidan värillä ollut vaikutusta...) Lopuksi mamman vaativana tehtävänä oli vain liimailla koristeet paikalleen ja niin saivat meidän upeat vitsat jäädä kuivumaan ja odottomaan virpomista!
Silkkipaperista syntyi kukkia
Oranssi osoittautui suosikkisulaksi!
Ja näin upea oli lopputulos!

Pääsiäispyhät ollaan vietetty ihan vain kotosalla. Minä olen pitkin talvea tilaillut kankaita, joista saisi aivan ihania vaatteita ja rauhassa ne kankaat saivat olla eiliseen asti. Liekö kevätaurinko vai mikä, mutta iski hirmuinen väkerrysvimma ja kankaat alkoivat mennä palasiksi. Nyt minulla odottaa pöydällä palat valmiina pariin liivihameeseen, omaan kesätoppiin ja 28 kappaleeseen trikoopipoja. Aivan, 28 kpl. Näistä muutama jää omaan kaappiin, osa on tilaustyötä ja loput lähtevät taas Etelä-Suomeen hyväntekeväisyysmyyjäisiin tai -vastaaviin, kuten edellinen piposatsi. Nyt on vielä mahdollisuus syödä kuormasta ja huutaa HEP, jos haluaa itselleen keväthangille auringonpistoksenestäjän. ;) Nämä pikkuhiljaa muuttavat muotonsa oikeaan muotoon lähipäivinä. Valmistumisen nopeus on suoraan verrannollinen pikkuneidin päiväunien pituuteen. Laittelenpa valmiista tuotoksista sitten uutta juttua.


Tässä parin päivän puuha :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti